ZOULAS-VIOLINS-ABOUT1

Zhulla Violins


Τα πάντα γύρω από τα βιολιά

Από το 1953 η οικογένεια Ζούλα, εξασκεί και εξελίσσει την τέχνη της κατασκευής και συντήρησης εγχόρδων. Πρόκειται για οικογενειακό πάθος αφού αρχίζει με τον πατέρα του Λευτέρη Ζούλα ως βιολιστή και οργανοποιό και φτάνει μέχρι τις κόρες του, Ίρις Ζούλα (Iris Zhulla) εξειδικευμένη οργανοποιό και απόφοιτη της σχολής Stradivari της Κρεμόνας και Αρετή Ζούλα (Areta Zhulla) διάσημη βιολονίστρια, απόφοιτο της σχολής Juilliard της Νέας Υόρκης.
Ο Λευτέρης Ζούλας, εφαρμόζει την τέχνη του από τη δεκαετία του ΄70, όπου μέχρι σήμερα, έχει φτιάξει όργανα και δοξάρια που βρίσκονται στα χέρια μουσικών σε όλο τον κόσμο.
Στη Θεσσαλονίκη, το εργαστήριο της οικογένειας Ζούλα λειτουργεί στο ιστορικό κέντρο της πόλης στην πλατεία Αντιγονιδών , από το 1993.

Ζούλας Λευτέρης

Στη διάρκεια της καριέρας του, ο Λευτέρης Ζούλας εκπαιδεύτηκε σε διακεκριμένα εργαστήρια της Νέας Υόρκης. Ένα από αυτά, το διάσημο «Landon Rare Violins».
Το γεγονός ότι ο Λευτέρης Ζούλας είναι ο ίδιος μουσικός, καθηγητής βιολιού και άριστος γνώστης των εγχόρδων μουσικών οργάνων, καθώς και του ποιοτικού ήχου, αποτελεί εγγύηση για την ικανοποίηση των απαιτήσεων κάθε μουσικού. Γνωρίζει σε βάθος τις ανάγκες κάθε εκτελεστή, αφουγκράζεται τα όργανα και τους δίνει πνοή και κατεύθυνση.
Επιλέγει ο ίδιος τα ξύλα, “ακούει” τις δυνατότητές και την έντασή τους και στη συνέχεια προχωρά στη γέννηση του οργάνου, δίνοντας στο καθένα ξεχωριστή προσωπικότητα. Με τον ίδιο τρόπο κατασκευάζει και τα δοξάρια του, κάνοντας το δοξάρι να αναδεικνύει τις ικανότητες του οργάνου δίνοντας στον καλλιτέχνη την ευκαιρία να αναδείξει τις ικανότητές του. Ξεχωρίζει λοιπόν στην ρύθμιση του ήχου, τελειοποιώντας το τελικό αποτέλεσμα με άμεσο τρόπο και μοναδικό ταλέντο. Κορυφαίοι οργανοπαίκτες όπως ο Ron Leonard, P. Kopek, A. Emilianoy, L.Kaplan, Areta Zhulla, ο Σέρτζιου Ναστάζα κ.ά. προτίμησαν τις δημιουργίες του Λευτέρη.

ZOULAS-VIOLINS-ABOUT2
ZOULAS-VIOLINS-ABOUT3-1

Ζούλα Ίρις

Την υπάρχουσα εμπειρία έρχεται να ενισχύσει με νέα στοιχεία η κόρη του, Ίρις Ζούλα. Απόφοιτη της ιστορικής σχολής οργανοποίας 'Stradivari' στην Κρεμόνα της Ιταλίας, Η Ίρις εισάγει καινοτόμες τεχνικές πάνω στον τομέα της επιδιόρθωσης και της κατασκευής βιολιών και δοξαριών. Το 2010 της απονεμήθηκε το βραβείο "Grandi Taglietti" για την αρίστευση της στην σχολή, όπως και το τέταρτο βραβείο σε διαγωνισμό κατασκευής βιολιού "Pisogne". Επίσης επιλέχθηκε από τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Κρεμόνας, Claudio Amighetti, προκειμένου να συνεργαστούν στο έργο επιδιόρθωσης της κιθάρας Stradivari 1679 - "Sabionari" στο μουσείο Stradivariano της Κρεμόνας. Απέκτησε εμπειρία πάνω σε σπάνια ιταλικά όργανα στο εργαστήριο κατασκευής και επισκευής τοξοτών οργάνων της οικογένειας του βιολιού “Martino Ius, liutaio” στο Μιλάνο οπού και δούλεψε. Έπειτα εμπλούτισε τις γνώσεις της πάνω στην κατασκευή και επισκευή δοξαριών σε ένα από τα πιο διάσημα και πλέον εξειδικευμένα εργαστήρια της Ιταλίας, “Daniel Navea Vera και Paolo Sari”, στην Κρεμόνα.
Η Ίρις συνεχίζει να εμπλουτίζει τις γνώσεις της αφού δουλεύει σε εργαστήρια της Κρεμόνας κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι Πελάτες μας

Κορυφαίοι οργανοπαίκτες όπως ο Ron Leonard, P. Kopek, A. Emilianoy, L.Kaplan, Areta Zhulla, ο Σέρτζιου Ναστάζα κ.α. προτίμησαν τα δοξάρια του Λευτέρη. Ανάμεσά τους, το όργανο “Aντιγραφή του Stradivari Viotti”, με το οποίο εμφανίζεται η σολίστας Αρετή Ζούλα στις συναυλίες της στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη. Συνεργάτες του Λευτέρη Ζούλα μουσικοί από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, σολίστες και μέλη συμφωνικών ορχηστρών, αλλά και μαθητές και φοιτητές όλων των επιπέδων, έχουν τη δυνατότητα επιλογής οργάνων από μία μεγάλη γκάμα.

zoulas-violins-9

"Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια εμπιστεύομαι τα βιολιά μου στον Λευτέρη Ζούλα. Μαζί με την υπέροχη του αισθητική στον ήχο απολαμβάνω διαρκώς την εξέλιξή τους σαν μουσικά όργανα. Η παρουσία της άριστα εκπαιδευμένης, Ίρις Ζούλα μου δίνει εγγύηση και ελπίδα ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε έναν φύλακα άγγελο στις δύσκολες στιγμές που θα χρειαστεί να φτιάξουμε κάτι επάνω στο βιολί ή το δοξάρι. Το διαπίστωσα προσωπικά μετά από ένα άτυχο σπάσιμο που είχε το βιολί μου. Απλά έγινε καλύτερο από πριν. Την ομάδα συμπληρώνει η Ελεονόρα Ζούλα, με τη καλή της καρδιά και το ενδιαφέρον σε κάθε ζήτημα και του πιο απαιτητικού πελάτη."

zoulas-violins-kataskeues-violin

Κυριάκος Γκουβέντας

Zoulas Violins
5.0
2017-01-26T12:12:38+00:00

Κυριάκος Γκουβέντας

zoulas-violins-kataskeues-violin
5
1

"Από την εποχή που ξεκίνησα να εργάζομαι στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης το εργαστήρι του Λευτέρη Ζούλα φροντίζει το βιολί, το δοξάρι μου και όλο μου τον εξοπλισμό με μεράκι και επαγγελματισμό. Πάντα γρήγορα και αποτελεσματικά, και κάθε φορά πρόθυμοι να "σώσουν τη μέρα" σε επείγοντα περιστατικά της τελευταίας στιγμής. Για αυτό λοιπόν και η προσθήκη της Ίριδας Ζούλα στην ομάδα του εργαστηρίου, με υψηλού επιπέδου σπουδές, γνώση και ενθουσιασμό, μου δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πως το όργανό μου είναι σε καλά χέρια."

zoulas-violins-slider-2

Αντώνης Σουσαμογλου

Εξάρχων βιολιστής Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Zoulas Violins
5.0
2016-10-06T06:49:44+00:00

Αντώνης Σουσαμογλου

Εξάρχων βιολιστής Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

zoulas-violins-slider-2
5
1

"Zoulas Violins, μας διαθέτουν την πολυετή εμπειρία και γνώσεις σε κατασκευές και επισκευές εγχόρδων μουσικών οργάνων. Άνθρωποι ζεστοί, εξυπηρετικοί και λάτρεις της δουλειάς τους."

ZOULAS-VIOLINS-LEUTERIS

Ανδρέας Παπανικολάου

Βιολιστής

Zoulas Violins
5.0
2017-01-21T17:55:38+00:00

Ανδρέας Παπανικολάου

Βιολιστής

ZOULAS-VIOLINS-LEUTERIS
5
1

"Zoulas Violins is the absolute destination for every string player who seeks something beyond ordinary, be it for strings, bows or instruments."

ZOULAS-VIOLINS-VIOLA1

Stelios Tsakalidis, PhD

Performer, teacher

Zoulas Violins
5.0
2016-10-06T06:35:08+00:00

Stelios Tsakalidis, PhD

Performer, teacher

ZOULAS-VIOLINS-VIOLA1
5
1