Επισκευές Εγχόρδων, Δοξαριών


Η τέχνη της επισκευής είναι πολύ όμορφη αλλά και πολύ διαφορετική από αυτή της κατασκευής. Ο επισκευαστής καλείται να δουλέψει σε ένα δημιούργημα γεννημένο ίσως και αιώνες πριν την ύπαρξη του ίδιου, και νιώθει μεγάλη ικανοποίηση αφού με τη προσφορά του θα γίνει και ο ίδιος μέρος της ιστορίας του οργάνου στο μέλλον.

Ο Λευτέρης αλλά και η Ίρις ξεχωρίζουν στην επισκευή λόγω της εμπειρίας τους σε πολύ υψηλού επιπέδου εργαστήρια, όπως το "Landon Rare Violins" στη Νέα Υόρκη και το "Martino Ius, liutaio" στο Μιλάνο.

Η Ίρις Ζούλα έχει συνεργαστεί με τον καθηγητή της Claudio Amighetti για την επισκευή της κιθάρας Stradivari 1679 - "Sabionari", όταν το όργανο έγινε μέλος της έκθεσης του μουσείου “Stradivariano”, και πλέον του μουσείου “ Museo del Violino” της Κρεμόνας.
Η κιθάρα αυτή αποτελεί μια από τις μόλις πέντε εναπομείναντες κιθάρες του Στραντιβάριους στον κόσμο.

Το εργαστήριο παρέχει εγγυημένη εξυπηρέτηση που καλύπτει ένα εύρος εργασιών από τις πιο απλές έως τις πιο απαιτητικές συντηρήσεις (αλλαγή χορδών, αλλαγή τριχών, επισκευή ταστιέρας, κλειδιών, καβαλάρη, ψυχής, καθαρισμός, βερνίκια) ή την καθολική αποκατάσταση ενός σοβαρά τραυματισμένου οργάνου.
Το εργαστήριο είναι γνωστό για τη αποτελεσματική ρύθμιση του ήχου των οργάνων, ο λόγος για τον οποίον και προτιμάται από τους καλύτερους Έλληνες επαγγελματίες μουσικούς.

episkeues-testimonials-zoulas-violins
ZOULAS-VIOLINS-EPISKEUES1

Συντήρηση Εγχόρδων και Δοξαριών

Οι εργασίες συντήρησης πρέπει να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η συχνότητα των οποίων εξαρτάται από τη χρήση του κάθε οργάνου. Τα όργανα ταλαιπωρούνται και φθείρονται με την χρήση και η καλή συντήρηση τους τα βοηθά να γίνονται μόνον καλύτερα με τα χρόνια, χωρίς αδικαιολόγητες φθορές.

Στις εργασίες συντήρησης συμπεριλαμβάνονται: